Είδη Θερμομόνωσης

 • Θερμομόνωση ταράτσας νέας ή υφιστάμενης
 • Εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχους
 • Εσωτερική θερμομόνωση
 • Θερμομόνωση  κεραμοσκεπής
 • Θερμομόνωση πυλωτής και υπογείων

Πως προστατεύει η μόνωση το κτήριο από τη ζεστή και το κρύο;

 • Εξοικονόμηση χρήματων
 • Προστασία κτηρίου από τις καιρικές συνθήκες
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής  μέσα σε αυτό
 • Δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος διαβίωσης
 • Μη εμφάνιση μούχλας σε τοίχους και ταβάνια
 • Μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου

Τι είναι η θερμομόνωση;

Το πιο απλό παράδειγμα για να γίνει αντιληπτός ο όρος, είναι το θερμός. Το θερμός είναι ένα δοχείο θερμομονωμένο. Ανάμεσα στα τοιχώματά του έχει τοποθετηθεί θερμομονωτικό υλικό. Έτσι τα υγρά που τοποθετούμε μέσα στο θερμός, διατηρούνται κρύα ή ζεστά για αρκετή ώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα κτήριο. Όταν είναι καλά θερμομονωμένο, αυτό διατηρείται δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα για αρκετές ώρες. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται να έχουν θερμομονωθεί οι περισσότερες, αν όχι όλες του οι επιφάνειες.

Ποια υλικά είναι θερμομονωτικά και ποια πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Θερμομόνωση επιτυγχάνεται από υλικά που εγκλωβίζουν ακίνητο αέρα. Γι΄ αυτό και όλα τα θερμομονωτικά υλικά έχουν μεγάλο πάχος και είναι ελαφριά. Υπάρχουν αρκετοί τύποι τέτοιων υλικών η επιλογή τους εξαρτάται από πάρα πολλές παραμέτρους.

Στα δώματα – ταράτσες όπου ένα κτήριο συνήθως παρουσιάζει και τις μεγαλύτερες ενεργειακές απώλειες, το θερμομονωτικό υλικό απαιτείται να έχει μεγαλύτερο πάχος από τους τοίχους.

Υπάρχουν θερμομονωτικά χρώματα;

Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν μόνο ψυχρά χρώματα που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία περισσότερο από τα κοινά χρώματα αλλά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα θερμομονωτικά υλικά.

Τι είναι η ανεστραμμένη μόνωση και τι η συμβατική;

Ανεστραμμένη ονομάζεται η μόνωση στην οποία η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται πάνω από την υγρομονωτική. Αν συμβαίνει το αντίθετο τότε ονομάζεται συμβατική.

Οι επιπτώσεις της ελλιπούς θερμικής θωράκισης αποτυπώνονται σε κόστη θέρμανσης και ψύξης τα οποία αυξάνονται όσο η κατασκευή παραμένει απροστάτευτη.

Η εταιρία μας προτείνει λύσεις σε προβλήματα όπως το «ίδρωμα» των τοίχων ή των οροφών, ανάπτυξης μούχλας κτλ. εφαρμόζοντας πιστοποιημένα συστήματα, υψηλής ποιότητας υλικά, αλλά και νέες τεχνολογίες θερμομόνωσης, τόσο σε νέες όσο και σε υφιστάμενες κατασκευές, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το κτήριο και προσδίδοντας αξία σε αυτό.

Οι επιπτώσεις της ελλιπούς θερμικής θωράκισης αποτυπώνονται σε κόστη θέρμανσης και ψύξης τα οποία αυξάνονται όσο η κατασκευή παραμένει απροστάτευτη και χωρίς θερμομόνωση.

Η Monotech προτείνει θερμομόνωση ανεπιφύλακτα σε προβλήματα όπως το «ίδρωμα» των τοίχων ή των οροφών , ανάπτυξης μούχλας κτλ. Εφαρμόζοντας πιστοποιημένα συστήματα, υψηλής ποιότητας υλικά, αλλά και νέες τεχνολογίες για θερμομόνωση, τόσο σε νέες όσο και σε υφιστάμενες κατασκευές, αναβαθμίζουμε ενεργειακά το κτήριο και επαναπροσδιορίζουμε την προστιθέμενη αξία του.

Call Now ButtonΚαλέστε τώρα!!!